SYNG – 3D

★★★★☆☆

Garth Jennings har haft en noget ujævn karriere både foran og bagved kameraet, men animationsfilmen SYNG hører nu blandt de mere fornøjelige film i denne genre. Det vrimler med gode karakterer, som også skuespillerne i den danske versionering forstår at udnytte. , En lille flabet mus, der færdes i gangstermiljøer og synge sange som "My Way", er en slet skjult men slet ikke umorsom cadeau til Frank Sinatra.

Vi får sangene på originalsproget og her må man virkelig sige, at SYNG spænder vidt. Vi får alt lige fra soft rock og japansk pop til heavy metal og opera. Et festligt soundtrack, selvom det naturligvis ville have været endnu mere kreativt at få dygtige folk til at skrive nye sange.

Men i dette tilfælde giver mening at bruge gamle hits, for ligesom i gamle Mickey Rooney/Judy Garland-musicals ("Babes on Broadway" etc.) handler historien kun om een ting: "Let’s put on a SHOW!"

I dette tilfælde et ambitiøst TV-show med en gigantisk talent-præmie, en fejl som den energiske koalabjørn Buster og hans aldrende øgleagtige sekretær står til at bøde for. Men skal Buster virkelig miste det teater, som han har så kært eller får vi en lykkelig slutning alligevel?

Overraskelser skal man ikke forvente, men hvis man kan glæde sig over en lang række morsomme detaljer undervejs samt bare nyde musikken og den hyggelige stemning, kan man stadig nå at komme i julehumør.