BAD SANTA 2

★★☆☆☆☆

Årets formodentlig mest frastødende julefilm er fortsættelsen af den overraskende umorsomme BAD SANTA, et plat forsøg på at opdatere Charles Dickens julehader Scoorge til vor tid.
Men den nye film går et skridt videre, og fremstår ikke bare umorsom, men ligefrem ækel i sit afstumpede menneskesyn.

Forældre advares hermed indtrængende om at financiere børnenes biftur til denne ubehagelige film, der ikke virker nedladende overfor minoriteter, men også har et i særklasse åndsvagt plot, der virker som en hån mod publikum.

Det uhyggelige er, at Billy Bob Thorntons væmmelige julemand har en del lighedspunkter med Donald Trump – eksempelvis racistisk og sexistisk opførsel – hvilket nu kan betegnes som politisk korrekt – den nye mand i det hvide hus taget i betragtning.

BAD SANTA 2 har i den uduelige Mark Waters’ instruktion een eneste bevægende scene, hvor en helt igennem kikset knøs synger julesang for sin "far", samt een seværdig skuespillerpræstation, når Oscar-vinderen Kathy Bates ("Misery") slår sig sig løs som selvtilstrækkeligt moderdyr. Hun og de øvrige medvirkende må dog sande, at kaskader af ord som "fucking" og "shit" ikke nødvendigvis er ensbetydende med humor, og i dette tilfælde snarere tværtimod.

Sure Santa bør styre kanen uden om de danske biografer en anden gang.