ÆBLET FALDER IKKE LANGT…

★★★☆☆☆

Riddersalen har en fornem tradition for finurligt og uregerligt børneteater. Det indebærer også et par vildskud og ÆBLET FALDER IKKE LANGT… hører desværre ikke blandt de mest vellykkede. På plussiden er Dorthe Holbæks forunderlige og foranderlige scenografi, der på et øjeblik kan ændre det sceniske univers og Thomas Winklers uortodokse og farveglade kostumer, der strutter af smittende livsglæde.

Men man savner retning og roller i denne defuse teaterleg. Samuel (Gustavsson) har sans for at jonglere, men mangler den sødme, der gør, at vi for alvor kommer til at holde af ham. Jens Gotthelf virker besyndeligt manieret som Mesteren, og hverken Mette K. Madsen eller Signe Birkbøll bruges efter fortjeneste.

Iscenesætteren Mikala Bjarnov Lage forsøger at sætte lidt fut i forestillingen ved at trække et sejl henover hovederne på publikum, men den tilstræbte humor virker anstrengt og har svært ved at forplante sig til publikum.

De smukke intentioner bag Signe Birkbølls manuskript er desværre ikke nok, og selvom ÆBLET FALDER IKKE LANGT… fremstår som en passende påmindelse om, at børn skal have lov til at lege og gøre deres egne erfaringer uanset ophav, så fænger forestillingen kun sjældent rent dramatisk.

(Michael Søby)