FORÆLDRE

★★★★★☆

23 år efter sin filmdebut i "Smukke dreng" og 8 år efter at han instruerede den modige prisbelønnede kortfilm "En forelskelse", får Christian Tafdrup en overrumplende flot debut som spillefilmsinstruktør. FORÆLDRE placerer sig ubesværet som årets mest interesante danske film.

Søren Malling yder karrierens hidtil bedste filmpræstation som Kjeld, der pludselig ser sit liv forandre sig, da teenagesønnen flytter hjemmefra og han pludselig bliver alene i huset med sin hustru Vibeke. Mens konen isolerer sig i haven, kaster Kjeld sig ud i et sandt nostalgitrip, og køber den lejlighed, som han og Vibeke boede i som unge.

Han får en ellers lidt modvillig Vibeke med, selvom flytningen betyder et farvel til hendes elskede have, og hun begynder gradvist at gå mere med på hans ideer. Jo mindre sønnen har tid til at se dem, jo mere ungdommelige bliver de, til en dag, hvor de vågner og er blevet 30 år yngre. Det forrykker relationen til sønnen, men også det indbyrdes forhold mellem Vibeke og Kjeld.

Tafdrup dukker selv op i en lille rolle som ejendomsmægler, som han spille med vittig præcision og man glæder sig atter over Elliott Crosset Hove, der tidligere på sæsonen gjorde så god figur i filmen "I blodet". Denne gang spiller Elliott Crosset Hove en ung udgave af Søren Malling, og gør det med en voksende frustration, der virker bevægende.

FORÆLDRE spejler på raffineret vis generationerne og synes at sige, at vi bør nøjes med at lære lidt af hinanden og i stedet holde fast i, hvem vi selv er.