AMATEURS IN SPACE

★★★★☆☆

Drengedrømmen om at flyve til månen i en raket lever vist i bedste velgående. Peter Madsen og Kristian von Bengtson har i al fald begge to sat sig for at bygge deres helt egen rumraket, selvom det hidtil kun er Kina, USA og Rusland, der har haft held med den slags.

Samarbejdet forløber heller ikke uden gnidninger, og et projekt af den størrelse kræver også en del hjælpere, og hvem er det så egentlig, der er chefen?

Det fine ved Max Kestners dokumentarfilm er ikke blot, at den giver os en vis indsigt i udfordringerne ved at bygge sin egen raket. Mindst lige så bemærkelsesværdigt er dens skildring af op- og nedture hos to meget forskellige mænd, hvis eneste fællesskab synes at bestå i realiseringen af denne tilsyneladende vanvittige vision.

AMATEURS IN SPACE har grundlæggende en god historie, der dokumenterer hvor meget vi mennesker kan opnå, hvis vi kan træffe en beslutning og arbejde for den. Men samtidig bliver vi i processen også bevidstgjorte om, hvilke begrænsninger vi trods alt har som individer med ikke ubetydelige egoer.