DEN MAGISKE MÅNEREJSE

★★★☆☆☆

Instruktøren Ali Samadi Ahadi er manden bag de godmodige børnefilm om Peddersen & Findus. Nu har han filmatiseret en af Tysklands mest populære børnebøger og resultatet er blevet en farverig animationsfilm med titlen DEN MAGISKE MÅNEREJSE ("Moonbound").

Handlingen samler sig om drengen Peter, der begiver sig ud på en vild rejse til månen, hvor hans lillesøster holdes fanget af den fæle Månemand. Selveste Ole Lukøje forsøger at hjælpe Peter, men først skal de besejre naturens ånder i et ræs gennem Mælkevejen

Selveste Antboy alias Oscar Dietz lægger stemme til filmens hovedperson og får solid støtte af blandt andre Alvin Olid Bursøe og Christopher Læssø. Allersjovest er nok Thomas Mørk som hr Zumzemann, der aldrig rigtig er kommet sig over tabet af Fru Zumzemann.

DEN MAGISKE MÅNEREJSE forekommer på godt og ondt mindre forudsigelig end mange af de amerikanske animationsfilm. Handlingen stritter i flere retninger og karaktererne forekommer lidt mere skæve og underlige, end de får lov til at være i amerikanske børnefilm. Det visuelle udtryk forekommer også mindre pænt, men dog med en vis overordnet farveglad æstetik, der kun får baghjul af de store asiatiske animationsmestre.

DEN MAGISKE MÅNEREJSE forekommer at være et sundt alternativ til det Disney-dominerede filmudbud, og er meget tæt på at være en rigtig god film.