JACK REACHER: NEVER GO BACK

★★☆☆☆☆

“Never Go Back” er undertitlen på denne såre ordinære film, men alligevel kunne Tom Cruise ikke dy sig for at nappe en omgang mere i rollen som Jack Reacher. Enhver skuespiller-ambition synes at være opgivet, nu handler det bare om at score kassen, som det iøvrigt har gjort så mange gange tidligere.

Da han selv står som producent på filmen er der ingen grænse for, hvad filmens ellers tilstræbt realistiske ex-soldat kan, og hans intetsigende kvindelige partner får da heller ikke et ben til jorden, for her er det Tom, der er gud.

Den nyligt fraskilte fader sovser denne uopfindsomme actionfuser ind i skamløs sentimentalitet. Budskabet er nemlig, at man godt kan elske et barn, selvom man ikke selv er faderen! Wow – det er dybt. Kvalmegraden topper til slut, hvor den blonde teenagepige med et mindst ligeså blondt blik spørger vor helt, om han aldrig føler sig ensom!!!

Instruktøren Edward Zwick var ellers engang en ferm instruktør jvnf. filmen “Glory”, der indbragte Denzel Washington en Oscar for bedste mandlige birolle. Der bliver med garanti ingen gyldne statuetter til Cruise og co. for deres indsats i denne film, og man føler sig overbevist om, at mange vil “never go back” til klichékongen Jack Reacher, hvis de ellers kan blive fri.