PETER OG DRAGEN

★★★☆☆☆

Tegnefilmen om "Peter og dragen Elliot" har stadig en særlig plads i mange børnehjerter og i deres forældres, der kan huske den fra barndommen.. En genindspilning, hvor den nuttede animationsdrage er erstattet af en mere uhyggelig computeranimeret udgave mødes derfor med en vis skepsis. Den nye version fungerer dog ganske godt på sine egne præmisser, selvom der stjæles lige rigeligt fra film som "Den vilde dreng" og "Junglebogen".

I al fald havner drengen Peter i en stor skov, som følge af et biluheld, der dræber både far og mor. Dragen Elliot bliver hans ven og redning, alt imens Peter begynder at ligne Junglebogens Mowgli, men efter flere år i skoven konfronteres Peter atter med den moderne hvide verden. Det skaber problemer – ikke mindst i relationen til Elliot.

Walt Disney-studioerne står attter bag, og det bevirker, at vi både får en flot produktion med ørevenlig underlægningsmusik samt nogle ganske betagende naturoptagelser undervejs. Som livsklog bedstefar forkæles vi med selveste Robert Redford, hvilket gør den fade danske eftersynkronisering ubærlig.

Instruktøren David Lowery har svært ved at afrunde denne alt for lange børnefilm, og vi får vel henved 3-4 slutninger, inden vi med god samvittighed kan forlade biografen.

Man bør afholde sig fra at tage børn under 7 år med, men omvendt vil alt for store børn også finde filmens rørstrømske tone irriterende – i lighed med visse voksne.