Månedens bog: CIRKUSREVYEN

★★★★★☆

af Søren Anker Madsen og Ole Sønnichsen

Forlaget Lindhardt og Ringhof

Søren Anker Madsen og Ole Sønnichsen har begået en prægtig bog om Cirkusreyvens historie. Her får vi år for år en påmindelse om denne helt særlige revy, hvor Ib Schønberg fik mariehønen til at flyve, hvor Dirch Passer og Daimi kyssede i gadedøren og hvor Ulf Pilgaard gjorde Dronning Margrethe til folkeeje. Vi hører om successer og fiaskoer, men får også en fornemmelse af kontinuitet og kvalitet.

Billedmaterialet er stærkt, og man glæder sig ikke kun over gensyn med diverse revyklassikere og glemte guldkorn, men også over fotos af f.eks. en kær lille danser ved navn Mads Mikkelsen. Kun enkelte steder har man ladet billederne nå hen over midten, hvilket aldrig er en god ide. Det det opvejes af de rigdomme bogen indeholder iøvrigt.

Et personregister eller en oversigt over hver enkel revys numre kunne måske have været på sin plads, men det ændrer ikke ved taknemmeligheden over, at historien om Cirkusrevyen nu er skrevet. Nu venter vi bare på en bog, der samler info – og billeder – om alle de væsenligste revyer i Danmark.