BOLSHOI BABYLON

★★★★★☆

Instruktørerne Nick Read og Mark Franchetti tager os i deres seneste dokumentarfilm med bag kulisserne på et af verdens mest berømmede teatre, Bolshoi Teatret i Moskva.
Og de dramaer, der udspiller sig her, får selv den højdramatiske spillefilm "Black Swan" til at blegne.

For virkeligheden overgår endnu engang fantasien, da teatrets kunstneriske leder Sergei Filin får smidt syre i ansigtet og mister synet på det ene øje. Gradvist oprulles en rystende beretning om interne magtkampe, korruption og politisk indblanding, og spændingerne bliver ikke mindre, da Vladimir Urin udnævnes som ny chef. Filin arbejdede nemlig tidligere, men lod ham i stikken til fordel for et job på Bolshoi.

BOLSHOI BABYLON lader også flere af teatrets ballerinaer kommer til orde, om man får en fornemmelse af, hvordan det er være kastebold i et uigennemskueligt system, hvor man den er dag er dømt inde og den næste dømt ude.

BOLSHOI BABYLYN bliver dermed også en afspejlning af Rusland før og nu, og vi får da også arkivoptagelser fra en række af de statsbesøg, der kulminerede på Bolshoi Teatret, der den dag idag fremstår som nationens stolthed.

Om magtkampene helt er forbi, kan man kun gisne om, men for Sergei Filin og andre af teatrets store kunstnere synes udsigten til arbejdsløshed og det der er værre uhyggelig nærværende.