EN MAND DER HEDDER OVE

★★★★☆☆

Hver gang man ser en ny forestilling af Teatret Møllen i Haderslev bliver mere endnu mere forelsket i denne teatertrup. Intet under, at de altid er velkomne gæster i København – denne gang på Teater V.

EN MAND DER HEDDER OVE spiddede både i bog- og filmform den moderne verdens absurditeter gennem portrættet af en bitter mand, der alligevel for en tid vækkes til live, efter at han mistede sin kræftsyge hustru. Nu får vi så Brian Wind-Hansens dramatisering af Frederik Backmans prisbelønnede roman, og den formår at yde både det litterære og det filmiske forlæg retfærdighed.

EN MAND DER HEDDER OVE fokuserede i filmversionen klogeligt på Rolf Lassgårds stjernepræstation, der omfatter det meste af følelsesregistret. Men Teatret Møllens udgave af samme historie præsenteres snarere som en ensembleforestilling.

Ole Sørensen yder en lavmælt indsats, der fanger den almene og umiddelbart genkendelige ved en mand som Ove. En gnavpot – javist, men trods alt med hjertet på rette sted. Nemlig hos den kvinde, han elskede overalt på jorden, og som Connie Tronbjerg spiller så betagende diskret.

Lars Rødbroe sørger for de helt rigtige lyriske indslag rent musikalsk og får samtidig lov til at vise, at han mestrer både guitaren, bassen og xylofonen.

EN MAND DER HEDDER OVE emmer også som teater af underfundig menneskeklog humor, og bliver trods den alvorlige kerne en opløftende og livsbekræftende oplevelse.