COPENHAGEN SUMMER DANCE 2016

★★★★★☆

De mørkerøde tæpper er på plads i Politigården, for atter engang skal vi nyde sommerdans på internationalt niveau.

Michala Petri sætter baren højt rent musikalsk med sit eget værk "Tonekædedans", der øger vores respekt for blokfløjten som klassisk instrument. Dansere får vi dog først på gulvet i det efterfølgende indslag kaldet "A Naked Feeling". En lovlig nydelig duet af Stefanos Bizas, der selv danser det mandlige parti overfor den ligeledes karismatiske Alba Nadal til musik af bl.a. Vivaldi og Bach.

Mere liv er der i "Mahl3", hvor tre dansere fra BundesJugendBallett prøver kræfter med den den prisbelønnede hollandske koreograf Wubkje Kuindersma til tonerne af Mahlers smertefulde klavermusik.

Men så er der også behov for at bryde med pænheden, og Tim Rushton har da også ladet sig inspirerer af chilenske Paulo Villegas’ trommemusik til et lave et stykke vitalt moderne dans, der runder første afdeling af.

Efter pausen er stemningen i politigården blevet en anden på grund af den mørke himmel og det flotte lys på scenen. Vi får smagsprøver fra "Ildfuglen", der tidligere på sæsonen hentede flotte anmeldelser på Republique, og atter engang betages vi over Stravinskijs berusende musik.

Aftenens højdepunkt rent teknisk bliver dog den dynamiske taiwanesiske koreograf Po-Cheng Tsais "Innermost", hvori to eminente dansere fra B. Dance Company får os til at ane nye muligheder i et temmelig overrent stykke klavermusik som "Für Alna" af Arvo Pårt.

"Kindered Spirits" giver heldigvis Michala Petri lejlighed til at vise, at dans og blokfløjtemusik sagtens kan fungere sammen, og omgivet af to forrygende dansere (Joe George og Fabio Liberti) opstår aftenens smukkeste indslag til lyden af Alberto Albinonis "Opus 9, no. 2".

Som afslutning får vi en herlig kødlig dans med titlen "Krash", der giver den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira lejlighed til at udforske nye mere dyriske sider hos en række kongelige balletdansere.

Intet under at publikum igen i år lader sig begejstre. Tim Rushton og co. har atter fået os til at føle, at sommeren kun lige er begyndt.