THE LEGEND OF TARZAN – 3D

★★★☆☆☆

Ingen tvivl om, at THE LEGEND OF TARZAN er en stort opsat produktion. Kulisserne – også de computeranimerede – imponerer ligesom man bjergtages af de flotte optagelser fra luften med udsigt over den afrikanske jungle. Diverse dyrearter inddrages ofte i historien og når Tarzan kaster sig ud fra en bjergtop eller svinger sig fra lian til lian kommer 3D-effekterne til maksimal udnyttelse. Så vidt så godt.

Nydelige Alexander Skarsgård fører an i en sand stjerneparade som den tæmmede Tarzan, der vender tilbage til rødderne sammen med sin ligeså nydelige Jane (en energisk Margot Robbie). Men Skarsgård har altid fungeret bedst i de lidt skæve roller, og har svært ved at give denne Tarzan-figur tyngde og personlighed. Og selvom det naturligvis fremstår sympatisk, at hans Jane er mere handlekraftig, end man normalt ser, så går instruktøren David Yates for vidt, når han lader hende nikke en af banditterne en skalle.

I det hele taget har folkene bag THE LEGEND OF TARZAN svært ved at holde sig til det rent eventyrlige, der kunne have gjort filmen til underholdning for hele familien. Nu får vi i stedet det ene brutale sammenstød efter det ene i en stadig mere aggressiv stemning, og THE LEGEND OF TARZAN fremstår på den ene side for naiv i sin grundtone for voksne, men samtidig også for ubehagelig til, at man vil udsætte sine små poder for den.

Synd for der synes at være smukke intentioner om at forene sorte og hvide, og man finder da heldigvis også lyspunkter på rollelisten. Samuel Jackson rammer muligvis ikke tidånden, men hans sigende blikke og skægge bemærkninger bliver en gevinst for filmen. Christoph Waltz har naturligvis også sine momenter som overskurk, uden at han kommer i nærheden af sine præstationer for Quentin Tarantino. Bedst er faktisk Jim Broadbent i en lille rolle som premiereminister af den gamle skole.

Det glæder i særdeleshed danske øjne at se vor egen Casper Crump, der for alvor har fået gang i den internationale karriere, efter at han spillede hovedrollen i den Oscar-belønnede danske kortfilm "Helium". Desværre er rollen denne gang ikke specielt spændende, men han udfylder den upåklageligt.

THE LEGEND OF TARZAN skal nok klare sig pænt i biograferne, men om den får spillet sit store budget hjem forekommer mere tvivlsomt. Sommeren har dog endnu ikke budt på massiv filmisk konkurrence, men det kan jo komme. Og vejret indbyder i al fald til en eller flere ture i biografen.