THE DRESSMAKER

★★★★☆☆

"Klæder skaber folk" siges det, og i THE DRESSMAKER viser Kate Winslets modedesigner i al fald sin hjemby, hvilken forandring den rette beklædning kan medføre.
Filmen, der er noget så usædvanligt som et absurd australsk komedie-drama med en snert af spaghettiwestern tilsat et feministisk twist. En bizar men ganske underholdende blanding, og konsekvent gennemført af instruktøren Jocelyn Moorehouse, der netop har begavede kvindehistorier som speciale (eksempelvis "A Thousand Acres" og "Kærlighedens mønstre").

Efter en lidet glamourøs fremtoning i "Steve Jobs" er det en fornøjelse at beskue Kate Winslet i mere attraktive kostumer, og hun formår tilmed at holde sammen på en film, der truer med at blive lidt for flagrende.

Hun får fornem assistance af en sand perlerække af australske skuespillere som eksempelvis Judy Davis ("My Brilliant Career"), Hugo Weaving ("Ørkendronningen Priscilla") og Kerry Fox ("En engel ved mit bord"), der alle leverer farverige portrætter, som bidrager til fornøjelsen. Læg dertil deres lækre landsmand Liam Hemsworth, som også filmens kvindelige hovedkarakterer synes at foretrække uden tøj.

THE DRESSMAKER har en særegen grotesk charme, som man ikke bør forveksle med stor filmkunst, men som passer perfekt til en skæg biftur på en lun sommeraften.