CENTRAL INTELLIGENCE

★★★☆☆☆

Intelligens er måske ikke det første ord, der dukker op i bevidstheden, når man tænker på denne film, men omvendt må man erkende, at den på sin helt egen halvplatte facon leverer en hel del gode grin. Kombinationen af den normalt så overgearede Kevin Hart og den monotone muskelmasse Dwayne "The Rock" Johnson lyder på forhånd skræmmende.

Men Kevin Hart overrasker ved at levere en regulær skuespillerindsats. Og Dwayne Johnson klarer sig flot igennem med sit godmodige lune inklusive en pæn portion selvironi i Rawson Marshall Thurbers veloplagte instruktion. Som aktionkomedie hører filmen derfor til blandt de bedre, også selvom plottet efterhånden ender som det rene nonsens. En sej præstation af supercoole Amy Ryan skaber en god kontrast til de to fjollehoveder, som agerer gamle klassekammerater, der mødes forud for en skolesammenkomst.

Andre komikere dukker op undervejs, mest prominent Melissa McCarthy, der med en vis ret kan kalde sig Amerika førende komedienne i disse år. Sjovest er dog Ryan Hansen som Harts Karl Smart-kollega. Det er dog den umage duo Hart & Johnson, der må trække det tunge læs, og det gør de faktisk så overbevisende, at man godt kan forvente at se en efterfølger et af de først kommende år.