DEMOLITION

★★★★☆☆

Jean-Marc Vallée, der skabte mesterværker som "C.R.A.Z.Y." og "Dallas Buyers Club" er tilbage med et tankevækkende drama om sorg efter den lidt fade ørkenvandring i Reese Witherspoon-filmen "Wild".

Jake Gyllenhaal føjer endnu en interessant præstation til de efterhånden mange, som den karrieresmanden, der mister sin hustru ved en bilulykke, hvilket han tror han kan håndtere, selvom han faktisk får store problemer med at bearbejde det. Hans boss (forpint spillet af Chris Cooper) er også hans svigerfar og forstår ikke hans reaktioner, men han finder en vis lindring i selskab med en fremmed kvinde (Naomi Watts)og hendes forsømte søn (en overrumlende stærk indsats af den lille Judah Lewis).

DEMOLITION er en til tider dyster film om hvordan man nogengange må søge helt andre steder hen end de sædvanlige for at kunne komme sig ovenpå en familietragedie. En sjælerejse, hvor der ikke springes over, hvor gærdet er lavest, men som insisterer på at gå andre veje end de af Hollywood dikterede. Så er man i det rette humør til en film med indhold, så byder DEMOLITION både på indsigt og forløsning.