INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE – 3D

★★★☆☆☆

Det er efterhånden tyve år siden, at den første INDEPENDENCE DAY havde premiere og cementerede Will Smiths stjernestatus. Denne gang må vi nøjes med et enkelt billede af ham, men ellers er det lykkedes for instruktøren Roland Emmerich at samle flere af folkene fra dengang. Vi får således lidt vemodige gensyn med Bill Pullman, Jeff Goldblum og Judd Hirsch, men nostalgifaktoren må siges at være i top.

Det er dog især den smækre Liam Hemsworth, som opmærksomheden samler sig om, for hvem vil ikke gerne en tur ud i rummet med ham?

Hvor historien i den første film i det mindste var præget af en vis gennemgående logik, virker den her længere ude i hampen. Emmerich gør en del ud af etnisk diversitet, men virker samtidig så krigsliderlig, at man for alvor begynder at frygte Donald Trump i præsidentstolen.

Effekterne forekommer også denne gang ganske flotte, men hvor de for 20 år siden virkede fornyende, så er vi i mellemtiden blevet så mættet med film af denne type, at vi ikke lader os forføre i samme grad.

Samlet set fremstår INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE dog som sommerens foreløbige bedste bud på en blockbuster.