DEN LILLE GRÅ TRAKTOR FERGIE

★★★★☆☆

I Norge er man gode til at få børn i biografen, inden de begynder at gå i skole, og bidrager derfor til at gøre selve biografoplevelsen til en naturlig del af opvæksten. Det har vi forsømt en del i Danmark og næsten alle danske børnefilm henvender sig primært til børn fra skolealderen og op.

Et nyt initiativ giver os imidlertid mulighed for at studere en af disse norske filmsuccesser på nært hold, og man må da også konstatere, at tonen i DEN LILLE GRÅ TRAKTOR FERGIE er noget anderledes end i de seneste danske film om min søsters børn og far til fire.

Der hviler en anden ro over DEN LILLE GRÅ TRAKTOR FERGIE, og her er ingen dramatiske optrin elller bandeord, der kan påvirke de små i en negativ retning. Stilen er rolig og godmodig, farverne glade og lyse, og såvel dyr som mennesker får os til at smile.

Ingen tvivl om, at småfolk vil elske den tossede traktor, den dansende ged og det syngende får, og man føler sig også som voksen let om hjertet over dette tiltrængte alternativ til Disney-show. For også små mennesker har behov for at opleve en film sammen med andre i en biograf.