GANLØSEREVYEN 2016

★★★★☆☆

Landets måske hyggeligste revy finder man i den atmosfærefyldte kro i Ganløse, hvor scener fra danske filmklassikere som "Sønnen fra Amerika", "Soldaterkammerater" og "Det skete på Møllegaarden" udspillede sig. Køkkenet overgår i år sig selv med en superlækker tre-retters menu, som det farverige personale serverer med stort overskud.

Ganløserevyen kan i år fejre 15 års fødselsdag, og derfor blev dens festlige grundlægger Dan Adelkvist med rette hyldet på scenen sammen med Ganløserevyens dronning Ulla Jessen og revyens faste komponist Mickey Pless. Musikken til dette års revy var dog lagt i hænderne på kapelmester Morten Wedendahl smukt assisteret af Mikkel Tiedt på bas, og på scenen havde iscenesætteren Jan Hertz fyret godt op under de medvirkende.

Nogle steder måske for meget, når den noget overgearede Lone Rødboe fik lov til at råbe sig igennem endnu et nummer. Heldigvis stod hun efter pause for et af reyvens højdepunkter, som den stadig mere desperate kvinde, der med mismodig mine sampler evergreens fra den danske sangskat. Her fornemmede man Lone Rødboes musikalitet, og her fik hun lejlighed til at vise andet end et voldsomt godt humør.

Randi Winther demonstrede flere gange denne aften, hvor dygtig en revyskuespiller, hun efterhånden er blevet, og i et odiøst nummer, hvor hun både skal agere barn og bedstemor, finder hun forbløffende fine nuancer. Charmebøffen Kim Brandt kan swinge som få på de danske revyscener, og er tilmed en fryd for øjet som medlem af Ganløse Garden.

Ganløserevyen går ikke af vejen for numre med lokal islæt og det gør de klogt i, for man behøver ikke at være fra området for at nyde Rasmus Krogsgaards hyldestkvad om det skønne nordsjælland. Og selvom årets Ganløserevy savner lidt skarpere politisk satire samt en smule stjerneglans, så har de hjertet med på Ganløse kro, og det gør i grunden hele forskellen.