BARBERSHOP: THE NEXT CUT

★★☆☆☆☆

Filmen BARBERSHOP: THE NEXT CUT er en meget længe ventet efterfølger til de første film om en klassisk frisørsalon i Chicago i starten af de nye årtusinde. Filmen gik rent ind hos det afro-amerikanske publikum i USA, mens de er forblevet ukendte i Danmark og det vil BARBERSHOP: THE NEXT CUT ikke kunne ændre på.

For som vi ikke kunne se ved årets Oscar-uddelling er et hvidt publikum ligeså uvidende og uinteresseret i film om Black America, men det gør bestemt ikke BARBERSHOP: THE NEXT CUT til nogen Oscar-kandidat. Man kan i bedste fald kalde den for tilforladelig underholdning, selvom den i grunden bekræfter flere fordomme end den afliver. Filmen afspejler ikke desto mindre en række af de holdninger, der givet eksisterer i miljøet, og det er da også dens eneste eksistensberettigelse i en dansk biograf.

For filmen er desværre så tungt skrevet og spillet, at det grænser til det nedværdigende, og handlingen flyttes stort set ikke uden for salonen i de næsten to timer, filmen varer. Instruktøren Kevin Rodney Sullivan forekommer at være en brik i et magtspil, der tydeligvis styres af stjernen Ice Cube, der også står anført som producent og medforfatter.

BARBERSHOP: THE NEXT CUT vil gerne være en opsang til det sorte samfund om at passe bedre på hinanden, men man skal ikke forvente nogen udstrakt hånd til den hvide del af befolkningen.