NYKØBING F. REVYEN 2016

★★★★★☆

Flemming Krøll kan endnu engang ånde lettet op, for selv efter et kvart århundrede står han stadig i spidsen for en af Danmarks festligste revyer. Hans faste figurer er stadig i udvikling, og selvom John Mogensen næppe ville have sunget så relatuvt venligt om Inger Støjberg, så er det en fryd at lytte til Flemming Krølls sprøde stemme, når han synger de dejlige Mogensen-melodier.

NYKØBING F. REVYEN 2016 tager sig prægtig ud i glade rødlige farver, og også rent musikalsk kommer vi i godt humør med Mickey Pless som veloplagt kapelmester. Susanne Breuning er da også igen i år garant for den stramme instruktion og den elegante koreografi.

På scenen ydes der en forbilledlig holdindsats, der gør at man som publikum føler sig tryg, uanset hvem der står på scenen. Alligevel er der i år grund til at fremhæve Pernille Schrøder. Hun har før lyst op i Nykøbing F-revyen, men denne gang stråler hun i samtlige numre, og får samtidig mulighed for at vise, hvor alsidig en sangerinde, hun faktisk er. Hun tegner et festligt portræt af ham Lukas, der er større end lego, og vælter salen som ham den lille trætte, der synes dummere end lego.

Klassens nye pige Lisbeth Kjærulff har en krævende sang, der i lidt for høj grad ligner et nummer i Sønderborg-revyen, men slipper nydeligt fra det. Michael Hasselflug er øm at skue, hvad enten han agerer Prins Henrik eller østeuropæisk rengøringsaspirant ved navn Olga, og morer kosteligt som forfulgt dræbersnegl. Endelig kan Jacob Morild swinge som få og er ligeledes altid leveringsdygtig i en god brandert.

Nykøbing F.-revyen kan også skyde med skarpt i "Frem til bommen" af Carl-Erik Sørensen, revyens hovedleverandør af gode tekster. Her tages fløjelshandskerne af og gummihandskerne kommer på, så vi for alvor forstår, hvilken uværdig behandling, vi byder de stakkels flygtninge, der kommer til vores land. Et par muntre numre om jobsøgning understreger revyens aktualitet, og giver desuden kostumieren Henrik Børgesen lov til at boltre sig på overdådig vis.

Hvis man ikke vælger at besøge Czarens hus eller Flamez på torvet inden, kan man med sindsro bestille den lækre menu, som det Nye Hotel Falster står for. Her får man bl.a. en delikat skaldyrssalat samt et dejligt stykke kalvekød med diverse grønsager – og til kaffen kan anbefales de lækre karamel-profiteroles. Således bliver der skabt det bedste grundlag for en liflig sommerrevy i godt selskab.