L’ATTESA

★★★★☆☆

Den franske skuespillerinde Juliette Binoche har siden Oscar-triumfen med "Den engelske patient" formået at opretholde en i sandhed international karriere. Det har i det senere årti resulteret i bemærkelsesværdige præstationer i så forskellige film som "Le voyage du ballon rouge", "Mødet i Toscana", "Camille Claudel 1915" og "A Thousand Times Good Night".

Denne gang kan vi nyde Binoche – en af filmkunstens ypperste repræstentanter – i det intense italienske drama L’ATTESA. Her spiller hun en mor knuget af sorg, der får et uventet besøg af sin søns kæreste. Gradvist nærmer disse to meget forskellige kvinder sig hinanden, mens de venter på sønnens ankomst.

Instruktøren Piero Messina krydrer filmen med betagende billeder fra det solbeskinnede Sicilien, og Juliette Binoche afstår fra al ydre glamour for at give et dybtfølt portræt af en kvinde i krise.

L’ATTESA er en klog og tiltrængt filmisk påmindelse om, at sorg kun lader sig bearbejde, når man deler den med andre. Og det velgørende ved L’ATTESA er, at selvom tonen undervejs kan virke dyster, så rummer den et i sandhed livsbekræftende budskab om menneskelig generøsitet, som man kan bruge og tage med sig ud af mørket.