THE ANGRY BIRDS – 3D

★★★☆☆☆

Engang kunne man med sindsro sende familiens mindste ind og se tegnefilm i forvisning om, at det var god børneunderholdning med sunde værdier. Sådan er det bestemt ikke mere. Nu kalder vi for en sikkerheds skyld filmene for animationsfilm, da den kreative proces idag synes at foregå via en computer, og de smukke idealer fra de gamle Walt Disney-film har man åbenbart glemt.

THE ANGRY BIRDS er således et ganske skræmmende eksempel på en fremmedfjensk børnefilm, der samtidig lærer ungerne, at de blot skal reagere på aggressioner med agressioner. Filmens kursus i vrede-kontrol forekommer hyklerisk og latterliggøres, mens instruktørerne Clay Kaytis og Fergal Reilly tilsyneladende nyder de mange destruktive handlinger, som filmen byder på. Filmens religion er selvtægt og dermed ligger den i klar forlængelse af de politiske strømninger, der hærger i USA og til en vis grad også herhjemme i øjeblikket.

Det virker forstemmende, for filmen om THE ANGRY BIRDS har faktisk et lækkert design, velfungerende 3D-effekter og er rig på muntre detaljer. Man har også fået samlet et relativt ungt dynamisk hold til de danske stemmer, men vi undrer os samtidig over, hvorfor sympatiske folk som Sigurd Holmen le Dous, Mikkel Vadsholt, Ruben Søltoft og Christinan Fühlendorff har sagt ja til et så tvivlsomt projekt? THE ANGRY BIRDS bør i al fald gøre enhver ansvarlig forældre vred.