MARKEDETS LOV

★★★★★☆

Franske Stéphane Brizé har en vis evne til at få sine skuespillere til at stråle. I dødshjælp-filmen "Quelques Heures de Printemps" gjalt det Hélène Vincent og i trekantsdramaet "Mademoiselle Chambon" Sandrine Kiberlain. I begge filmene lagde solide Vincent Lindon op til de store damer, men i MARKEDETS LOV giver Brizé ham endelig lov til at vise sit værd.

Det sociale engagement, der har prægede såvel rollevalg som udførelsen gennem en lang karriere, sitrer i hver en fiber af hans krop, når han portrætter den arbejdsløse Thierry. En mand, der i grunden vil alt det gode og som prøver at få tilværelsen til at hænge sammen økonomisk til gavn for konen og den handikappede søn.

Brizé skildrer med ætsende ægthed den nedladende behandling, han udsættes for som arbejdsløs – i lighed med i tusindvis af andre. Fra tåbelige jobsamtaler og håbløse kurser til usle jobtilbud og ubehagelige arbejdsforhold.

Vincent Lindon har sjældent været bedre. Intet under, at han både løb med hovedrolleprisen i Cannes og endelig vandt den César, han skulle have vundet for filmen "Welcome" for kun få år siden.

Rollen i MARKEDET LOV krystaliserer Vincent Lindons særlige evne til at vise loyalitet med samfundets svageste, og det er hans indsats, der for alvor gør filmens temaer nærværende og relevante.