JUNGLEBOGEN – 3D

★★★★☆☆

Det er unægteligt ikke første gang, at JUNGLEBOGEN bliver filmatiseret. Mest anerkendt er med rette Zoltan Kordas multi-Oscarnominerede 1942-version med datidens store barnestjerne Sabu i rollen som Mowgli, men også Walt Disney-udgaven fra 1967 bør nævnes – ikke mindst på grund af de dejlige sange. Flere af disse sange inkl. den Oscar-nominerede "The Bare Necessities" ("Det rent og skært nødvendige") dukker op i let moderniserede versioner i den nye udgave, og på lydsporet har gamle Christopher Walken således overtaget Louis Armstrongs glansrolle som Kong Louis, og slipper helt godt fra det.

Ben Kingsley lægger både vægt og pompøsitet i rollen som Bagheer og Bill Murray giver en ganske veloplagt fortolking af bjørnen Baloo. Scarlett Johansson forekommer næsten forstyrrende sexet som slangen Kaa, mens Idris Elba har den helt rigtige farlighed i stemmen til agere hævntørstig tiger.
Neel Sethi er en meget lille men nuttet Mowgli, selvom vi dog savner lidt personlighed.

Instruktøren Jon Favreau har lagt vægten på det ydre fremfor det indre i sin stort anlagte produktion, og selvom vi glæder os over naturscenerierne og de flotte effekter, så fremstår dyrene næste så animerede, at de virker kunstige. Samtidig må man dog imponeres over de dyreoptagelser, der har ligget til grund for filmen.

JUNGLEBOGEN – 3D kan bestemt godt anbefales til eventyrtosser i alle aldre, men snyd heller ikke dem selv for at se – eller gense – de gamle versioner.