A BIGGER SPLASH

★★★☆☆☆

Instruktøren Luca Guadagnino står bag genindspilningen af Jacques Derays semi-klassiske "Swimmingpool", der havde datidens smukkeste filmskuespillere Romy Schneider og Alain Delon som attraktioner. Den nye udgave lokker med Tilda Swinton, en af tidens mest interessante skuespillere men ikke en visuel effekt på samme måde som Schneider.

Lækre Matthias Schoenaerts ("Den danske pige") har derimod alle fysiske forudsætninger for at spille hende mand, og det synes næsten at være en fordel i denne sammenhæng, at han kun råder over et begrænset antal udtryk.

Den billedskønne idyl omkring svømmepølen forstyrret i den franske udgave af Maurice Ronet og en purung Jane Birkin. I den nye udgave er den normalt så glimrende Ralph Fiennes simpelthen for irriterende, og selvom Tilda Swinton agerer en rockmama uden stemme, snakker Fiennes selvfede ex rigeligt for to.

Dakota Johnson, der må være favorit som til prisen som værste skuespillerinde for "50 Shades of Grey", fungerer igen primært som blikfang, og det skal der nok være nogen, som er tilfredse med.

A BIGGER SPLASH når ikke op på højde med originalen, dertil virker den både for krukket og uspændende. Luca Guadagnino formår et langt stykke af vejen at holde stilen, men manuskriptet falder en smule fra hinanden. Vi får dog et sødt gensyn med veteranen Aurore Clément, selvom det aldrig bliver helt klart hvorfor.

A BIGGER SPLASH lander således som småsten i vandpytter – med et lille plask, der næppe efterlader de store ringe i vandet.