MÅNESANG

★★★★★☆

"En danse- og digtforestilling i 12 billeder inspireret af Prins Henriks digte." Sådan præsenterer Holstebro Dansekompagni, Holstebro Kunstmuseum og Klassiske Dage Holstebro deres kunstneriske samarbejde MÅNESANG i Knudsens, byens smukke koncertsal.

Tre kunstarter (musikken, poesien og dansen) forenes i en hyldest til kærligheden. Skuespilleren Thure Lindhardt nøjes ikke blot med at formidle ordene som oplæser, men stiller sig helt til rådighed for dem – også rent fysisk. Det er en dristig præstation, der får ham ned fra scenen og ud på dansegulvet – og som udløser overraskende betoninger, der får os til at lytte. Desværre var lyden på premiereaftenen ikke helt på plads, så vi missede enkelte ord, men Lindhardts kunstneriske integritet fik os alligevel til at forstå essensen.

Også de to fremragende musikere, fløjtenisten Janne Thomsen og guitaristen Alberto Mesirca indtog på skift scenegulvet i temperamentsfulde møder med 6 forrygende dansere i forskellige aldre. Den multifacetterede koreografi, som Marie Brolin-Tani har udviklet i samarbejde med danserne, synes netop at betone deres individuelle kvaliteter.

Den fyrrige Lionel Ah-Sou og den lidenskabelige Giorgia Reitani viste os kærligheden fra dens mest passionerede side, mens Anna Stamp Møller og Jonathan Ibsen fandt henholdsvis klassiske og moderne udtryk for den ømhed og smerte, der også er en del af kærlighedens sande natur. En kærlighed, der ikke lader sig begrænse af køn og alder, men som lever sit eget frie liv.

Den purunge Anton Thomsen fra Dansk Talent Akademi imponerede os ikke mindst i en frisk og frigjort solo, og Angelina Kravtsova, en lille ukrainsk pige fra Balletskolen, smeltede vore hjerter med sin søgende og sanselige dans.

Bo Holtens Romance blandede sig ubesværet med værker af Claude Debussy, Carl Nielsen og Maurice Ravel m. fl. , så vi forstod at det var kærlighed til alle tider, at forestillingen handlede om.

Gennem samspillet mellem de tre kunstarter indså vi, at det var kærligheden i alle dens former og udtryk, som Prins Henriks ord kredsede om. Uddragene fra digtsamlingerne "I mine lyse nætter" og "Fabula" demonstrerede ikke blot digterens udprægede sproglige fornemmelse, men bød i lige så høj grad på et perspektiverende vue ind i kærlighedens sande væsen, hvor generøsiteten altid vil have gode kår.

(Michael Søby)