MARCUS & MARTINUS:

SAMMEN OM DRØMMEN

★★★☆☆☆

Det er ikke kun TV-serien "Skam", der har skabt fornyet interesse for norsk kultur blandt danske børn og unge. Tvillingebrødrene Marcus & Martinus er blevet et popfænomen, der også trækker tilskuere i tusindtal, når de giver koncert i Tivoli, København.

Siden, de som 10-årige vandt Norges melodi grand prix for børn, er Marcus og Martinus blevet en rekordsælgende duo, der hurtigere end man kan sige Jakob Oftebro nomineres til den nationale musikpris og nu også er genstand for en dokumentarfilm.

Instruktøren Daniel Fahre går forsigtig til værks og filmens første tre kvarter er så nydelige og forudsigelige, at det næsten bliver for meget. Men ungerne er sådan set kære og tilsyneladende uspoleret, men mod slutningen, hvor teenageårene for alvor begynder at sætte deres præg, mærker man problemerne.

Drengene, der er vokset op i en lille flække sammen med far, mor og lillesøster, er enæggede tvillinger, men selvom der kun er et kvarter mellem dem, fremstår de forskellige af sind.

Den ene er mere rap i kæften overfor journalister end den anden, der bliver nervøs og siger derfor noget forkert. De skaber splid mellem de to brødre, der ellers aldrig har været mere end en dag væk fra hinanden, men hvordan undgår man en konklikt, når man er tvunget til ar arbejde sammen hver eneste dag for at kunne realisere den fælles drøm?

Instruktøren Daniel Fahre rejser med MARCUS & MARTINUS et spørgsmål om hvorvidt et forældrepar – uanset hvor opmærksomt og kærligt parret måtte være, reelt kan overskue de langsigtede konsekvenser af deres børns berømmelse. Men det er også en film om en form for tabt uskyld: Fra glade og håbefulde amatører til skuffede og frustrerede professionelle.