I WANNA DANCE WITH SOMEBODY

★★★★☆☆

Efter flere dokumentarfilm om den legendariske sangerinde Whitney Houston, måtte der naturligvis også komme en spillefilm om den afdøde sangfugl.

Kasi Lemmons I WANNA DANCE WITH SOMEBODY er lige præcis så god, som man kunne håbe – uden at overraske. Har man ikke set dokumentarfilmene samt lukket øjne og ører for tabloidpressens udgydelser, kan det da godt være, at det vil komme bag på nogen, at Whitney Houston elskede en lesbisk kvinde.

En af de største kvaliteteter ved I WANNA DANCE WITH SOMEBODY er faktisk, at den har sympati til overs for andre end Whitney. Det understøttes blandt andet af flere vindende birollepræstationer af Ashton Sanders, Tamara Tunie, Nafessa Williams og veteranen Clarke Peters samt ikke mindst Stanley Tucci (som hendes agent og livslange ven).

Men det er naturligvis Naomi Acie, der må bære filmen, og det gør hun flot ikke mindst vokalt. Hun fremstår måske ikke helt så prinsesseagtig, som det image vi fik af sangerinnden i starten af karrieren, men det kan der netop være en pointe i. Den Whitney, vi troede, vi så, var ikke den rigtige Whitney. En Golden Globe-nominering til Naomi Acie havde været på sin plads, men Whitney modtog nu heller ikke synderlig anerkendelse for sin mest opsigtsvækkende film, "The Bodyguard".

Det var faktisk hendes medspiller Kevin Costners ide, at hun skulle synge Dolly Partons smukke sang fra musicalen "The Best Little Whorehouse in Texas", "I Will Always Love You", der blev hendes livs hit.

Whitneys fiasko-koncert i Danmark er flettet ind i filmen, men det var nu ikke den eneste gang, at stemmen ikke slog til. Ironisk nok var det hende selv der fra start ønskede de store sange, indtil den dag de blev hendes fjender, fordi hun ikke længere havde det fodnødne register til at synge dem.

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY svælger ikke i lidelserne, men virker på den anden side også ganske oprigtig i sit forsøg på at skildre, hvad der rent faktisk skete med Whitney Houston, sin generations store stemme.

Det er der igennem og ikke ved at tegne et glansbillede, at I WANNA DANCE WITH SOMEBODY formår at underholde os, og måske endda mere end det.