-
Forside

logo logo logo

 

 

 

 

THE BEATLES:

GET BACK

- THE ROOFTOP CONCERT

★★★★★★


Peter Jackson (den Oscar-belønnede instruktør bag den pompøse Ringenes Herre-filmtrilogi) samlede de nyrestaurerede optagelser fra The Beatles sidste live-optræden til sin 8-timer lange dokumentarfilmserie ”The Beatles: Get Back”.

Nu vises selve koncerten ved diverse eventvisninger rundt om i landet. Koncerten fandt sted en kold vinterdag d. 30. januar 1969 på taget af Apple Corps’ bygningen, deres hovedkvarter i nr. 3 på Savile Row, London.

42 minutter nåede gruppen at spille, inden to meget triste repræsentanter for det engelske politi fik standset dem. Filmen sætter ikke ordensmagten i noget flatterende lys, men deres tilstedeværelse tilføjer dog filmen et absolut minimum af spænding.

De fire Beatles-medlemmers påklædning er i sig selv en film værdig, men man fornemmer allerede, at de fire medlemmer lever i hver deres verden. John Lennons diktion og generelle tekstbehandling er naturligvis interessant som altid, men det er alligevel

Paul McCartneys fyldige stemme og musikalske spændevidde, der gør størst indtryk.
Peter Jackson synes at have medtaget absolut alt det materiale, han har kunne finde for at få denne koncertfilm til at vare over en time, men den indledende montage om The Beatles er for hektisk for aldrende fans til at nyde detaljerne og for overfladisk til at unge musikinteresserede kan få udbytte af den.

Bedst bliver derfor de dokumentariske optagelser nede fra gaden, hvor tilfældigt forbipasserende og diverse handlende reagerer på musikken fra tagtoppen.

THE BEATLES: GET BACK - THE ROOFTOP CONCERT kan ses som en vemodig registrant af The Beatles' exit, men hverken musikalsk eller filmisk er her tale om nogen landvinding. Filmen kan derfor bedst nydes som et lille nostalgitrip - hverken mere eller mindre. 


 


 

I