-
Forside

logo logo logo

 

 

 

SNELEOPARDEN

★★★★★

 

Marie Amiguet og Vincent Munier er gået sammen om at skabe en besnærende dokumentarfilm om et af klodens flotteste dyr, SNELEOPARDEN. Filmens originaltitel er "La panthère des neiges", mens den i de engelsksprogede lande kendes filmen som "The Velvet Queen".

Vincent Munier viser sig at være en exceptionel dygtig filmfotograf, der i den grad kan finde både skønheden og råheden i Tibets øde naturområder. Han får følgeskab af forfatteren og eventyren Sylvian Tesson, hvis bog om rejsen og SNELEOPARDEN er udkommet på dansk.

Vi bliver vidne til et smukt møde mellem to naturelskere og en lokalbefolkning - og især relationen til en lille lokal knægt vidner om hvor stort udbytte dette usædvanlige kulturmøde er for begge parter.

Der tales et smukt fransk i filmen, men alligevel er det de ordløse passager, hvor folkemusikanten Warren Ellis får lov til at vise sit værd og hvor også Nick Cave bidrager med sin originale musikalitet.

SNELEOPARDEN bevæger sig i et sindigt tempo, men det gør filmen også i lighed med livet i denne tipetanske udørk, så det giver god mening. Så giv dig selv lov til at fortabe dig i biilederne og lad musikken skylle ind over dig, og så du ikke ved hvor du lander.

SNELEOPARDEN er nemlig en af den slags skønhedsåbenbaringer, som du bare skal stille dig selv til rådighed for.


 

 


 

I