JURASSIC WORLD 3: DOMINION

★★★☆

Steven Spielbergs umådeligt populære l"Jurrasic Park" har efterhånden 30 år på bagen, og den første af de foreløbige tre Jurrasic World-film kom i 2017. Men verden kan åbenbart ikke få nok af disse kæmper, og efter corona er der tydeligvis behov for lidt kulørt underholdning, som man ikke skal tænke så meget over.

Colin Trevorrow, der også skabte den første film om "Jurrasic World", er tilbage i instruktørstolen, og det er der ingen grund til at begræde. For han sørger både for et dynamisk tempo, og en handling, der både byde på veteraner og friske ansigter.

Således genforener han stjernetrioen fra Spielbergs Oscar-vinder – Laura Dern, Sam Neill, og Jeff Goldblum – og sørme om vi ikke også får et gensyn med BD Wong i rollen som Dr. Henry Wu.
Chris Pratt og Bryce Dallas Howard fra Jurrasic World-filmene er også tilbage og som deres datter Maisie ses atter den ganske talentfulde Isabella Sermon. I en skurkerolle får Campbell Scott (søn af George C. Scott) et mindre comeback.

Mamoudou Athie, Justice Smith og Omar Sy sørger for lidt flere farver på paletten i lighed med DeWanda Wise (kendt fra serie-udgaven af Spike Lees "She’s Gotta Have It"), der spiller en kvindelig Indiana Jones ved navn Kayla.

JURASSIC WORLD 3: DOMINION er alt i alt godt håndværk, men med en spilletid på næsten to-en-halv time er det næsten umuligt at bibeholde spændingen hele vejen i mål. JURASSIC WORLD 3: DOMINION er ellers ret tæt på at være en god start på en ny serie dinosaur-film.