VILLADS FRA VALBY

★★★★☆☆

Anne Sofie Hammer populære børnebøger om VILLADS FRA VALBY har på rekordtid opnået stor succes i biograferne og nu kan man opleve en vellykket teaterversion på Aalborg Teater, inden forestillinger tager på turné.

Hovedrollen som gavtyven Villads spilles indtagende af den velvoksne Niels Anders Manley, der også var et lyspunkt i Aalborg Teaters udgave af "Brødrene Løvehjerte" tidligere på sæsonen. Sangligt nok lige i underkanten af det ønskelige, men til gengæld med en smittende spilleglæde og en sans for detajlerne i et ungt menneskes bevægelsesmønster. Ungerne elsker ham simpelthen, og kommer med tilråb for at bremse ham i at komme en tand i næsen.

Josephine Nørring dækker fint den lidt tamme moderroller og er tilmed ret vidunderlig som den dorske Anna, der har et godt øje til Villads. Allan Helge Jensen springer også uproblematisk fra faderrolen til at være Villads’ skolekammerat Magnus, og som læge fremstår han ligefrem pædagogisk beroligende – ikke kun på de mindste.

Kirsten Victoria Linds scenografi forekommer lidt kedelig men dækkende. Der kan dog godt strammes op på sceneskiftene, som til tider virker en smule klodsede. Men med udgangspunkt i Gunvor Reynbergs friske bearbejdelse har iscenesætter Louise Schouw skabt en dynamisk og underholdende børneforestillingen, der nok skal gøre lykke hos de mindste.