SHIFT

★★★★☆☆

Projekt DanseDrømme er et forfriskende projekt, hvor nye dansetalenter i alderen 14 til 22 får en chance for at indgå i en professionel sammenhæng. Selve ideen, den sprudlende koreografi og den dynamiske iscenesættelse bør tilskrives duoen Ida Kat Balslev og Marluze da Cruz.

SHIFT er produceret af Balcon i samarbejde med Bellevue Teatret, hvor forestillingen spiller nogle få gange. Sophus August Tuxen har komponeret medrivende moderne elektroniske musik, som han selv står for præsentationen af, og Maja Brix har æren for de rappe kostumer.

Men det er den gnistrende danseglæde fra det unge hold, der for alvor fryder. Den forbilledlige koreografi åbner muligheder for opfindsom ensembledans såvel som plads til at dyrke indlysende talenter som f.eks. Patrick Afuale Eirup. Her er et nærvær og en vitalitet, som vi givet kommer til at se mere til i årene fremover, hvis han vel at mærke får de rette muligheder for at fortsætte sin kunstneriske udvikling.

SHIFT er en opløftende og livgivende danseoplevelse, der slet ikke kan undgå at inspirere såvel tilskuere som medvirkende på så mange måder, at det rækker ud over selve dansen.