STØV

★★★★☆☆

Bag den smukke Marienlyst Slots smukke facade gemmer der sig en ganske unik teateroplevelse. Sew Flunk Fury Wit og Helsingør Teater byder her på noget så sjældent som en post-apokalyptisk dukke-opera.

I scenografen Kristian Knudsens krigshærgede askelandskab finder vi to overlevende invider, en mand og en kvinde. Men snart dukker det ene dødsmærkede dukkeansigt efter det andet frem af støvet, og gennem sangene – hovedsagligt sunget af Nina Sveistrup Clausen med flot og klar røst – lærer vi deres skæbner at kende.

Svend E. Kristensen har kreeret nogle fortrindelige og meget uhyggelige dukker, som han selv med støtte fra Nina Sveistrup Clausen formår at give selvstændige bevægelsesmøstre.

Peter Kohlmetz Møllers sært dragende musik bidrager i høj grad til oplevelsen, og hvis man ikke fanger alle ordene i denne engelsksprogede dukkeopera, så kan man efterfølgende studerer dem i forestillingens program.

Iscensætter Jesper Pedersen har formået at skabe en atmosfæremættet dyster lille forestilling, der også rummer uventet skønhed og poesi – ikke mindst i slutscenen.

Forvent at blive hjemsøgt af Nina Sveistrup Clausens hypnotisk smukke dødsmesse, inden du lægger dig til at sove, men regn også med, at du får lyst til at høre hende synge dette fascinerende parti igen.