UNDER REGNBUEN

★★★☆☆☆

Agnès Jaoui skabte omkring årtusindskiftet den intelligente "De andres smag", som hun og hendes faste samarbejdspartner Jean-Pierre Bacri havde skrevet et mesterligt manuskript til. Herefter fulgte blandt andet den Bodil-belønnede "Se på mig", der dog ikke helt levede op til forventningerne.

Nu har hendes seneste film UNDER REGNBUEN endelig fået premiere, og den viser sig desværre at være lidt af en skuffelse. Der er stadig glimt af vid og begavelse i dialogen, men rent visuelt forekommer den så gammeldags, at man frygter, at tiden har overhalet Agnès Jaoui og co. indenom.

Der er grænser for hvor mange gange, det er sjovt at se Agnès Jaoui lege med småbørn iført fe-kostume. Og selvom Jean-Pierre Bacri stadig kan levere et træfsikret portræt af en forbitret mand med dødsangst, så har vi unægteligt set ham spille denne type før.

Det blever derfor det ungdommelige trekants-drama, der aftvinger størst interesse, og Jaoui finder da også en vis sødme i beretningen om Laura, der tror hun har fundet sit livs kærlighed i den jævnaldrende Sandro. Indtil hun møder den ældre og selvfølgelig svigfulde Maxime.

Så selvom man hverken finder guld i UNDER REGNBUEN eller for enden af den, så kan små lysglimt også redde en regnvejrsdag.