SUHRS KAGEMEKKA

★★★★★☆

På Suhrs Madakademi inviterer man med jævne mellemrum gæster til at afprøve elevernes færdigheder. Under kyndig vejledning fra den internationalt anerkendte kagekunstner Frédéric Terrible har de knoklet i tre dage for at kunne byde publikum velkommen til et udsøgt kagebord.

Heldigvis har indsatsen båret frugt og resultatet havde en kvalitet som kunne måle sig med mange professionelle
restauranters.

Hvad enten det var små karameliserede pære- og æbletærter eller vandbakkelser med henholdsvis nougat- eller vaniliecreme, så viste eleverne, at man på den Suhr’ske stadig mestrer det gode håndværk.

Dejligt er det også at kunne konstatere, at man her lærer eleverne om ansvar med hensyn til madspild, økologi, miljø og sundhed – uden at det går ud over smagen.

Et af de ubestridte højdepunkter blev den delikate Marco-choko kage, en fornemt afstemt chokoladefantasi, som aldrig forekom for vammel eller sød. Men også de lækre macarons gik rent ind. Her kunne man vælge mellem gule, grå, lyserøde og turkise kager – og de dristige farvevalg blev matchet af det pikante indhold, der spændte lige fra hvid chokolade til kaffe.

Der er med andre ord god grund til at tro, at det gamle madakademi nok skal klare sig – selv i en global krisetid.