NØDDEBO PRÆSTEGAARD

★★★★☆☆

125 år gammel – og NØDDEBO PRÆSTEGAARD kan stadig lokke publikum til. På Folketeatret har den velkendte Preben Harris-version fået en let renovering uden at det er gået ud over julehyggen. Ganske sødt har man også tildelt Preben og Bende Harris et par småroller, hvilket synes at være helt i pagt med ånden i dette julestykke: Der skal være plads til alle.

Kristoffer Helmuth fører kækt Helmuth-familiens stolte teatertradition videre som den gæve Nicolaj, der ikke kan finde ud af af, hvem af pastor Blichers kønne døtre han er forelsket i. Instruktøren Kasper Wilton har vist forelsket sig mest i Lise Kofoeds yndige Andrea Margrethe, men både hun og søsteren har udset sig Nicolajs storebrødre. De fremstår da også mere attraktive end man sædvanligvis ser, hvilket for en gang skyld gør pigernes interesse troværdig.

Kristian Boland er også sangligt en prægtig Pastor Blicher og tilmed meget jovial. Hvordan kunne han også være andet end glad med sødmefyldte Sonja Oppenhagen ved sin side? Knapt så heldig har en klædeligt afdæmpet Søren Hauch-Fausbøll været med sin viv, selvom Lisbeth Gajhede spiller denne grovkornede madamme ganske forrygende. Jeanette Binderup-Schultz får derimod for lidt ud af Maldrobine, men her svigtes figuren også en del af teaterbearbejning og opsætning, og når slet ikke op på Karen Caspersens niveau, som vi husker fra den første filmudgave.

Den velfungerende scenografi levner både plads til juletræer og nissenumre, så man kan roligt begive sig til Folketeatret, men husk børn og bedsteforældre!