Månedens filmevent:

★★★★★☆

CPH:DOX 2013

7. – 17. November

Igen i år kan Danmarks førende dokumentarfilm-festival byde på et væld af alternativer til det mere fiktionsbaserede
biografrepertoire.

Blandt de film, man med rette nærer størst forventning til, er SACRO GRA, årets guldløve-vinder fra filmfestivalen i Venedig. Et forførende billedstærkt værk, som fokuserer på beboerne omkring en ny motorvej, der omgiver Rom. Her finder man gamle ludere i en campingvogn, en forbitret fisker, indvandrerghettoer, fordummede og fordummende filmfolk og en nørdet biolog, der iagtager palmetræernes død. Et uhyre præcist, moderne men også vemodigt tidsbillede af en uigenkendelig italiensk hovedstad.

FUCK FOR FORREST tegner til at blive et af de mere bizarre indslag på festivalen. Men bag titlen gemmer der sig en lidt defus men i sidste ende bevægende dokumentarfilm om en noget syret gruppe mennesker, der har ambitioner om at redde regnskoven ved at lave porno. De smukke intentioner bliver mod filmens slutning konfronteret med den barske virkelighed, og man aner indtil flere tragiske skæbner bag dette originale initiativ.

Charles Chaplins THE GREAT DICTATOR rummer dokumentariske indslag, men er og bliver en fiktionsfilm med næsten dokumentarisk styrke – og et absolut MUST for alle filmelskere.

Ialt kan man vælge imellem ca. 180 film, så det er bare med at dykke ned i programmet, mens tid er, da kun en brøkdel af
filmene vises på anden vis.