ARCADE FIRE: THE REFLEKTOR TAPES

★☆☆☆☆☆

Den Grammy-belønnede gruppe Arcade Fire har verdenspremiere på deres første film ved en såkaldt event-visning – med mulighed for forlængelse. “Event” – min bare røv! Der er tale om et indforstået, defust og selvhøjtideligt makværk.

Vi får at vide, at hele ideen bag bandet er et ønske om at trække sig bort fra virkeligheden og i stedet fordybe sig i musikken sammen med de andre mennesker i lokalet. Set i det lys må filmen siges at være mislykket, for vi overdænges med billeder af alt fra karneval og solnedgang til Elvis og børnebegravelser. De musikalske indslag består primært af omkvædene fra en række tilsyneladende banale sange: “We”ll scream and shout till we work it out” lyder et af de mest dybsindige bud.

Gruppens medlemmer virker svært tilfredse med deres egne meritter, men det har jo også efter egne udsagn skabt “små verdener” med deres sange, så det er jo ikke så sært. Men når vi så tilmed skal høre på deres prætensiøse ævl i endnu et kvarter efter filmen, bliver man virkelig irriteret. Det står dog heldigvis enhver frit at forlade salen inden.