ABOUT TIME

★★☆☆☆☆

Filmen ABOUT TIME handler ikke om tid, men om at kunne rejse i tiden. Det er der intet nyt i, tænk bare på klassikere som "Here Comes Mr. Jordan" og "Heaven Can Wait", der også fungerede som romantiske komedier.

Richard Curtis har tidligere vist talent for genren med bl.a. "Fire bryllupper og en begravelse, men hans film virker i stigende grad for kalkulerede. Det afspejer sig også i filmens hovedperson Tim, som prøver at manipulere pigen Mary, der er så godtroende, at det virker som en hån mod kvindesagen. Domhnail Gleeson og Rachel McAdams er ellers ganske sympatiske skuespillere, men historien sovses ind i føle-musik, og man ender med at væmmes.

Bifigurerne må siges at være en blandet affære: Bill Nighy leverer atter engang en distanceret indsats, selvom rollen denne gang faktisk kræver det modsatte, og Tom Hollander må slås med en karikaturrolle. Bedst fremstår Lindsay Duncan som Tims mor, og så får vi i tilgift et smukt gensyn med Lisa Eichhorn ("Yankees") som Tims svigermor.

I de bedste romantiske komedier fornemmer man et stort hjerte bag filmen. ABOUT TIME virker derimod uhyre intolerant overfor mennesker, der måske foretrækker singlelivet. Selvom Tims søster ligger på hospitalet efter en ulykke, skal hun presses på date med en fyr. Vi lærer også, at folk uden børn ikke interesserer sig for andres børn, og filmens singler er enten forbitrede og patetiske eller "trash" (affald), som det står skrevet på coveret af en singlefyrs bog.

Med en spilletid på over to timer kan det ikke nægtes, at ABOUT TIME – titlen til trods – er alt for lang. Og mens
rulleteksterne kører, kommer man i tanke om, at ABOUT TIME også kan betyde "på høje tid"…