2 GUNS

★★☆☆☆☆

De flabede replikker fyger med samme hast som pistolkuglerne i Baltasar Kormákurs 2 GUNS, et action-orienteret komedie-drama for forvoksede drengerøve.

Men der skal mere end en samling flappede bemærkninger til at skabe et godt manuskript og efterhånden løber filmen da også tør for ammunition.

Mark Wahlberg passer ellers godt til rollen som den uforskammede "Stig", der sammen med den mere cool og velklædte "Bobby" (elegante Denzel Washington) røver en bank. Begge har dog en skjult dagsorden og snart jages de ikke bare af CIA.

Filmens koncept virker desværre håbløst gammeldags, men nogle gode birollepræstationer kompenserer lidt. Edward James Olmos har en næsten Godfather’sk tyngde som overskurk og det virker forfriskende af se den talentfulde musical-skuespiller James Marsden ("Hairspray") som karseklippet militærmand. Bedst er dog Bill Paxtons portræt af en psykopatisk militærmand.

De endeløse skududvekslinger bliver dog trættende i længden ligesom plottet trækkes for langt ud, så selvom der givet vil være folk, for hvem denne form for underholdning er ideel, så ligner den for meget noget man har set før.