TURBO – 3D

★★★★☆☆

Ligesom "Flyvemaskiner", en anden af årets store animationsfilm, handler TURBO om en lille undervurderet fartgal særling, der hæver sig over sit miljø for at opnå den store succes.

TURBO er dog ingen markflyver, men derimod en snegl, der efter en tur i karboratoren har øget tempoet betydeligt.

Med 3D-brillerne på drøner vi derudaf og må erkende at livet udenfor tomatbedet er mere festligt. Her møder man f.eks. de Taco-glade brødre som Simon Stenspil og Amin Jensen giver verbal ynde.

Mathias Klenske har den rette uskyld i stemmen som TURBO, mens Søren Ulrichs forekommer lige lovlig skinger som hans bror Chet. Som TURBOs holdkammerater nyder man Shaka Loveless og Christian Fuhlendorff, hvorimod Sara Poulsen reducerer det sjove rolle som Paz til dum karrikatur.

Et funky soundtrack styrker underholdnsværdien og man bemærker også, at Dreamworks ikke virker helt så homofobiske som Disney-koncernen. Således får TURBO et kys af en anden mand og den meget maskuline mekanikerpige har klart lesbiske undertoner.

TURBO er med andre ord en film, man med sindsro kan slæbe småkravl med ind til, da den synes lavet med hjertet på rette sted.