CYKELTUR MED MOLIÉRE

★★★★☆☆

Philippe Le Guay var manden, der skabte den hjertevarme komedie "Kvinderne på sjette sal", hvori fransk films evige nørd Fabrice Luchini forsagede sin hustru (Sandrine Kimberlain) til fordel for en række frodige spanske kvinder.

Denne gang er Fabrice Luchini forfremmet til en hovedrolle, og det ville sikkert have glædet hans karakter i CYKELTUR MED MOLIÈRE. Her spiller Luchini en anerkendt skuespiller, der efter et nervesammenbrud har isoleret sig på en lille fransk ø. Her får han en dag besøg af en feteret TV-stjerne, der ønsker ham som medspiller i en opsætning af Molières mesterværk "Misantropen". Men hvem bør spille hovedrollen og hvem bør nøjes med birollen?

Philippe Le Guay har tydeligvis sans for teaterlivets dårskaber og han har i Fabrice Luchini og Lambert Wilson et par garvede spillere, der forstår at få de verbale tennisbolde over nettet. Man kan frygte, at denne komedie er for teksttung til et dansk publikum, for selvom den kan nydes uden kendskab til Molière og "Misantropen", så giver det unægtelig en ekstra dimension, hvis man er fortrolig med stoffet. Kvinderollerne fænger underligt nok ikke som i "Kvinderne på sjette sal", hvori den César-belønnede Carmen Maura og co. gjorde hver scene til en fest. Men er man tilfreds med at se to begavede mandlige skuespillere med glimt i øjnene udveksle ordstrømme, så kan man rolig tage på CYKELTUR MED MOLIÈRE.