Månedens biografi:

BUSTER LARSEN

af Jakob D. Lund

Forlaget Gyldendal

★★★★★☆

Meget er blevet sagt af og skrevet om Buster Larsen. Formiddagsbladene har især efter hans død været flittige til at tegne et andet portræt af Buster end den joviale grisehandler, som han gerne ville være.

Jakob D. Lunds BUSTER LARSEN er vel nok det hidtil mest helstøbte portræt af Buster Larsen, fordi han forstår at vægte Busters succeser og fiaskoer – privat såvel som professionelt.

Der er sikkert en del læsere, der ikke vil bryde sig om at læse de mange kritiske ord, som Larsens kolleger siger om ham, men man kan argumentere for, at det hører med til det samlede billede af en kompleks folkehelt.

Udover et navneregister rummer bogen også en omfattende gennemgang af Busters karriere – ikke kun på film og teater. Filmkarrieren virker dog en anelse underbelyst de mange roller taget i betragtning, og Jakob D. Lund virker ikke særligt begejstret for de populære gamle danske film, som Buster medvirkede i.

Men forfatteren bør roses for, at han forsøger at komme rundt om personen uden helt at forfalde til formiddagspressens hykleri.