PAIN & GAIN

★★★☆☆☆

Mark Wahlberg har gjort det godt i Hollywood, siden han for første gang poserede som undertøjsmodel på alverdens billboards. Filmen PAIN & GAIN kan ses som et vrangbillede på hans karriere, der ligner selve definitionen på Den Amerikanske Drøm.

Wahlberg har denne gang allieret sig med instruktøren Michael Bay, manden bag hårdslående kommercielle successer som "Transformers" og "Bad Boys". PAIN & GAIN er da også blevet en solid gang gammeldags macho-action blottet for raffinementer, elegance og stil.

Wahlberg passer godt til rollen som den ikke alt for kvikke bodybuilder, der ikke kan vente på at blive rig. Uheldigvis allierer han sig med to fyre, der heller ikke har opfundet den dybe tallerken (ganske veloplagt spillet af Anthony Mackie og Dwayne Johnson). Resultatet bliver da også nogle mere eller mindre mislykkede forbrydelser, der resulterer i, at de får en snu ræv af privatdetektiv efter sig. Da han spilles af altid træfsikre Ed Harris, har biografpublikummet dog ingen grund til at klage.

PAIN & GAIN er en grovkornet kriminalfilm krydret med plat saftig humor. Nogenlunde underholdende, mens man ser den, men for lang og ligeså dum som de personer, som den forsøger at tegne portrætter af.