BUSTER FILMFESTIVAL FOR BØRN OG UNGE 5. – 15. September 2013

Så er det atter blevet tid til 11 dages filmorgie for unge og børn. BUSTER FILMFESTIVALEN er over os, og med en billetpris på kun 15 kroner kan alle være med. Det er muligt at komme til forpremiere på nogle af efterårets store danske børnefilm som "Ant Boy" og "Olsenbanden på dybt vand", men det forekommer mere hensigtsmæssigt at benytte chancen for at se nogle film, der ellers ikke bliver mulighed for at se i biografen fra områder af verden, man sjældent ser film fra herhjemme.

En russisk udgave af "Snedronningen" virker spændende og præsenteres tilmed i 3D. Fra Saudi Arabien kommer den social-realistiske film "Den Grønne Cykel" ("Wadida"), og også den georgiske "In Bloom" er et hverdagsdrama med udgangspunkt i vanskelige lokale forhold. Holland byder derimod på absurd teenageromance i "The Deflowering of Eva Van End".

Flere store instruktørnavne har også fundet plads på årets Buster-filmfestival. Venedig filmfestivalens æreskunstner Bernardo Bertolucci er repræsenteret med ungdomsfilmen "Me and You", mens franske Patrice Leconte bidrager med animationsfilmen "The Suicide Shop".

Er man til film om dyr, så har festivalen også flere gode tilbud. Tag de små med i Cirkus Dannebrog og se Disneys klassiker "Dumbo". Eller de næsten voksne med til den uhyggelige men tankevækkende dokumentarfilm "Blackfish" om behandlingen af indespærrede hvaler.

Vigtigst af alt: Benyt jer af Buster filmfestivalen, den er der også for jeres skyld.