CPH STAGE – READINGS

★★★★★☆

På CPH STAGE er der ikke blot mulighed for at se en lang række ældre og nye forestillinger, men også chance for at opleve readings af nye eller nyere skuespil.

Husets Teater har i efterhånden 5 år ført an på den front med deres meget vellykkede European Readings, der ikke blot har budt på glimrende europæiske stykker, vi ellers kunne være gået glip af, men også formået at skabe en særlig kreativ atmosfære, der har virket livgivende på teaterkunsten i København.

Set i det lys gør det mindre, at man var knapt så heldig med årets første stykker, og man fristes til at tro, at det snarere
har været venskabelige kontakter med tidligere deltagere end stykkernes kunstneriske kvalitet, der har afgjort udvælgelsen. I modsat fald ser det skidt ud med udbudet af ny dramatik i det øvrige Europa.

Herhjemme går det til gengæld ganske godt, og i forhold til mange andre steder i Norden, så spilles her faktisk en betydelig mængde danske stykker – og det bør man bestemt ikke tage for givet.

På Refshaleøen – under CPH STAGE omdøbt til Teaterøen – var der således mulighed for at opleve en reading-version af Team Teatrets anmelderroste opsætning af Rhea Lemans Reumert-nominerede skuespil GORILLA.

Man må håbe, at der findes fornuftige teaterledere i H, der inviterer forestillingen på Københavner-visit snarest, for GORILLA leger raffineret med vor tids mande- og kvinderoller samtidig med vi konfronteres med krisetidens største udfordring: Hvordan undgår vi at blive egoister i en tid, hvor vi mere end noget andet har brug for sammenhold?