THE BIG WEDDING

★★☆☆☆☆

Selvom det er over 20 år siden, at "4 bryllupper og en begravelse" blev et verdenshit, får vi stadig mindst een gang om året en romantisk Hollywood-komedie med en bryllupsceremoni som omdrejningspunkt. Formen synes efterhånden stivnet som en nedfrosset bryllupskage, og så hjælper det kun lidt, at man har lokket aldrende skuespillere som Robert de Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon og Robin Williams med i fryserummet.

For materialet er klart under deres niveau, selvom de gør hvad de kan for at peppe festen lidt op. De unge forekommer derimod helt intetsigende, især den ferske Amanda Seyfried, der endnu engang forsøger at skjule talentets begrænsninger bag de opspilede øjne og de blonde hårlokker. Broadway-divaen Christine Ebersole har næsten den sjoveste rolle som brudens puddelhundsagtige mor, Muffin, og Patricia Rae (uforglemmelig i en birolle i "Maria Full of Grace") benytter sig som den eneste af antydningens kunst i rollen som brudgommens biologiske mor, Madonna.

Justin Zackham har før stået i spidsen for kommerciel malkning af gråsprængte stjerner i filmen "The Bucket List", hvor det gik ud over Jack Nicholson og Morgan Freeman. Han pendler grimt mellem anstrengt komik og skamløs sentimentalitet, så det kan være svært at afgøre, om hans indsats som instruktør i virkeligheden er værre end hans indsats som manuskriptforfatter.

THE BIG WEDDING bliver ufrivilligt sæsonens bedste reklame for singlelivet, en gennemført syntetisk marengs, der efterlader tilskueren med en grim smag i munden.