FORUM HUMANUM

★★★★★☆

Uanset om man elsker science fiction eller ej, så kan det Publikum lukkes ind i et stort rum, hvor man sætter sig på gulvet vilkårlige steder. Pludselig rejser henved 30 personer sig op og tager alt tøjet af. Så synker de sammen på gulvet og vi dirigeres ind til stolene i Dansehallernes store sal. Her
indtager de nøgne kroppe snart scenen – som et tæppe af levende larver – snart i individuel mutation, snart i kollektiv
bevægelse.

Som publikum føler man sig med ét hensat til livets begyndelse, og med den geniale koreograf og iscenesætter Kitt Johnson som en slags gud bliver vi vidne til evolutionen fra amøbe til vilddyr, det spirende menneske. Vi følger nøje hver en bevægelse i hver en skikkelse og imponeres over den formidable fantasi og opfindsomhed, der ligger bag. Det umærkelige samspil mellem dansere og statister i det bevægelige menneskehav tilsat en magisk musik- og lydkulisse skaber en unik stemning, som var vi havnet i en ur-verden.

Vi følger udviklingen fra samlere til jægere, og mindes om, at der allerede dengang var forskel i adfærdsmønstrene hos ham og hende. Blandingen af aggressivitet og ømhed, når der skal parres eller bygges bolig, giver en god dynamik til forestillingen, som dog nok burde ha holdt sig inden for fem kvarter. Men FORUM HUMANUM er og bliver enestående danseteater af en art, som kun Kitt Johnson mestrer.